Direktlänk till inlägg 12 januari 2012
200 g hasselnötter
175 g smör
1.5 dl strösocker
1.5 dl ljust muscovadosocker
1.4 dl kakao
0.5 dl ljus sirap
1 nypa salt
3 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
Till servering
3 dl vispgrädde
2 dl färska hallon
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta hasselnötterna gyllene i mitten av ugnen 5–10 minuter. Gnugga bort det mesta av skalen på nötterna med hjälp av en ren kökshandduk.
3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
4. Rör ner kakao, sirap och salt.
5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
6. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner i smeten.
7. Placera ut formar i en muffins-plåt och fyll dem 2/3 med smet.
8. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Servera med lättvispad grädde och färska hallon.
Hejsan! Kika gärna in min YOHIO Blogg HÄR
Hejsan! Jag hade tänkt att börja göra gratis: Headers,Glittertext,Gifs,Glitterbilder och bakgrunder till bloggen. ni kan beställa i kommentarerna ...
Hejsan alla! Nu har jag gjort en mixpod till bloggen! här är den : Music Playlist at MixPod.com [Glitterfy.com - *Glitter Words*] ...
Hejsan alla det här är ett recept på choklad cupcakes som jag och syrran tänkte baka Chokladmuffins med frosting Genom att muffinssmeten förvaras i kylen över natten innan den gräddas får muffinsen en tätare konsistens och blir mer smakrika...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|