Senaste inläggen
hejsan jag kikar på burar till hamstern som jag ska köpa. Jag har kommit på att min nya hamster ska heta Teddy kommer antagligen att lägga ut några bilder på Teddy då han har kommit hem skull bara tipsa om om en skit bra blogg som heter : www.micciey-bloggpolka.bloggplatsen.se
hejsan idag känner jag mej som värsta soffpotatisen har inte gått på skolan idag eftersom att jag är sjuk. Bye Bye
Japp då var man döds sjuk sjuk igen då kanske lägger upp något inlägg lite senare vi får se...... hoppas ni läser min blogg!
MVH Sofie
Lördagsmys somsagt..... snart är det heltmagiskt på tvn!!!!
muffinssmet (grundrecept)
100 g smör
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse Dumle
_
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.
7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.
tänkte lägga upp ett recept på en sorts choklad tårta som en kompis villa att jag skulle lägga upp!
mums!
133.33 g smör
2.66 ägg
3.33 dl socker
120 g vetemjöl
2.66 msk kakao
1.33 tsk vaniljsocker
Glasyrtryffel:
66.66 g smör
200 g mörk choklad av bästa kvalitet
1.33 dl grädde
0.66 dl socker
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ställ åt sidan och låt det svalna.
3. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna genom en sil. Den här kakan blir bättre ju mindre man rör i den så försök att bara precis blanda om.
4. Smöra en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Häll smeten i en formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
5. Glasyrtryffel: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
6. Hacka chokladen och lägg den i en rymlig skål eller bunke.
7. Koka upp grädde och socker och slå blandningen över den hackade chokladen. Rör så chokladen smälter.
8. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt stå i rumstemperatur minst 12 timmar innan du glaserar tårtan.
9. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera, gärna med fina, färska bär.
Tjaoo alla läsare .
jag fick Mamma-Mia på ridningen hon var helt okej .
Tänkte bara tipsa om en skit najs blogg som heter : www.jenniferidag.bloggplatsen.se
vet inte riktigt vad jag ska skriva om! men jag tänkte påminna er om tävlingen (ps ni kan lämna in erat recept i kommentarerna)
//Sofie
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|